Myfreecopyrightv

ds

iklan lazada

Lazada Malaysia

Isnin, 29 Januari 2018

Kain Japannese cartoon corak cho cho train.

Teks: dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim...


NEW ARRIVAL!!!

Japanese Cotton - Cartoon & Crafters

HIGH QUALITY COTTON
Gred AAA - Kain yang lembut, tidak jarang, tidak mengecut dan tidak berbulu selepas dibasuh, tidak terlalu tebal dan juga tidak terlalu nipis, mudah digosok dan selesa dipakai.

BIDANG: 45"
1 pasang = 4m atau (2m + 2m) mix & match

Boleh request by meter, nak matching atau corak sahaja pun boleh.

HARGA:
1 PASANG - RM75 TERMASUK POS (SM)
3 PASANG - RM220 TERMASUK POS (SM)
5 PASANG - RM340 TERMASUK POS (SM)
SABAH/SARAWAK (SS) tambahan RM5 untuk setiap 4 meter

BORONG:
10 PASANG (Min) - RM580 TERMASUK POS (SM)
SABAH/SARAWAK (SS) tambahan RM5 untuk setiap 4 meter

Utk order, Sila klik πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

http://www.wasap.my/0193229480
http://www.wasap.my/0193229480
















Jumaat, 26 Januari 2018

Rezeki muka comel

Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim dan assalamualaikum




Di sebuah kedai runcit, usai pulang selesaikan urusan sekolah Kina. Saya singgah di kedai runcit, membeli barang.
Aina macam biasa dia suka pau ibunya, air kotak. Ada seorang kakak di hadapan saya ketika beratur nak membayar barang . Kakk tu memusing badan ke belakang terus pandang si Aina yang berada dalam dukungan saya.
" Alo..lo..comelnya dia. Dik kira air kotak ni sekali. " laju je kakak tu bercakap dengan budak kaunter.
Wah rezeki Aina. Sebelum kakak tu pergi sempat ucap terima kasih. Semoga Allah murahkan rezeki kakak yang pemurah hati tu. Rezeki Ainalah muka comel. Sob..sob..muka ibu dah tak comel.

Si pendiam


Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim dan assalamualaikum




Usai pulang dari sekolah petang, Kina terus mengadu lapar.
" Ibu, Kina laparlah. Tadi kawan tak nak belikan makanan. " muka menahan kesedihan. Ish tercalar betul hati, tengok muka Kina yang menahan lapar dan sedih. Tadi belajar dengan perut berkeroncong.
Alahai siannya, lain betul dengan si kakak. Ramai pula tukang beli makanan. Bagi seringit habis, bagi 3 ringgit habis. Nak tak nak kena rajin buat minum petang. Kina ni hanya kecoh kat rumah. Kalau dekat sekolah mulut tu terkunci terus. Adeh ragam anak.



Rabu, 24 Januari 2018

Lagu iklan milo, kesukaan anak

Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim dan assalamualaikum



Anak-anak suka nyanyi ikut lagu iklan milo.
"Bernaga. "

"Bernaga. "

sambil rentak lagu iklan milo.

Terkekek rasanya dengar, anak-anak menyanyi. Patutlah, ibu rasa bernaga je selepas minum air milo. Kena kurangkan ni.

Jappanese cotton corak cartoon

πŸ’―% Imported Japanese Cotton, High Quality - Gred AAA, tak jarang, tak kecut dan tak berbulu lepas basuh, tak renyuk, mudah digosok, sejuk & selesa dipakai.. Quality di Jamin!
Bidang 45, 4 meter @ 2 meter + 2 meter @ Boleh potong lebih meter
 Ready Stock & Ready To Post!
 Buy More, Pay Less
 Booking with deposit only will be reserved
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
*Spsg. -->Rm75/SM, Rm80/SS*
*Min. 5 psg -->Rm68/SM, Rm73/SS spsg*
*BORONG* :
πŸ”»πŸ”»πŸ”»
*Min. 10 psg -->Rm58/SM, Rm63/SS spsg *
*Semua harga termasuk pos
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Utk order, Sila klik πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡




Percubaan jahit beg comel


Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum..



Anak- anak dara makin besar, jadi ibu kene pandai buat aksesori. Anak dara wajib suka melawa, itu belum bab mekap lagi, rantai, gelang, dan perhiasan rambut. Mekap ibu tak yah cakap lah dah jahanam digunanya. 
Minggu lepas , cuba buat beg, tak kemas lagi. Pentingnya anak-anak suka. Nasiblah ada pinterest, youtube dan google. Boleh belajar macam-macam dari rumah. 

Jadi surirumah macam saya ni banyak yang saya tak tahu . Saya banyak belajar dari internet tapi lambatlah nak faham. Tapi apa pun kena sabarlah, sekurang-kurangnya ada jalan. tak delah duduk termenung je fikir masalah. 







Kalau berminat nak beli kain corak kartun boleh lihat di Japannese cotton cartoon. Banyak sangat kain yang comel-comel nih. 



Sabtu, 20 Januari 2018

Buat kuih guna ketuhar dari Lazada


Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum..


Hari ini nak kongsi cerita tentang pembelian oven dari lazada. Sudah lama nak beli oven tapi asyik duit tak cukup sahaja, banyak benda penting nak buat. Tahun lepas suami buat kejutan harijadi, beli ketuhar senyap-senyap. Apabila abang posmen hantar depan rumah terkejut campur gembira. Anak-anak pun buat senarai kuih, kek dan biskut yang mereka ingini. 



Permulaan biskut yang saya bakar adalah biskut lidah kucing. Ini memang biskut yang anak-anak hajati. Tak sampai 2 hari dah habis. Kemudian saya cuba buat biskut, roti, dan kuih bingka. Alhamdullilah semua menjadi, dan kadang-kadang ada juga tak jadi. Waktu ni memang mencabar dengan perut anak yang sentiasa lapar minta diisi. Kalau beli habis kat celah gigi. Nak tak nak paksa diri belajar buat kuih kan.

Roti hotdog

Anak-anak makin seronok, makin bertambah la senarai kuih. Ramadhan ni tambahlah kerja baru buat kuih raya, menjahit lagi. Nampaknya kena belajar urus masa lah, ini pun terkejar-kejar lagi. Tiada alasan lagi tak boleh buat kuih.


Biskut Famous Amous

Kalau nak beli barang memang suka beli di Lazada, setakat ini tiada masalah. Klik je dan bayar, tunggu barang depan rumah. Jangan lupa klik iklan lazada di blog ni ya. Harga pun murah, tak payah keluar rumah tunggu barang sampai je.

Pilih macam-macam oven dekat sini, murah-murah je.



Khamis, 18 Januari 2018

Kain cotton english limited edition

Kain cantik lagi. belian borong lagi jimat.
πŸ’―% Imported Japanese Cotton, High Quality - Gred AAA, tak jarang, tak kecut dan tak berbulu lepas basuh, tak renyuk, mudah digosok, sejuk & selesa dipakai.. Quality di Jamin! Bidang 45, 4 meter @ 2 meter + 2 meter @ Boleh potong lebih meter  Ready Stock & Ready To Post!  Buy More, Pay Less  Booking with deposit only will be reserved :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
*Spsg. -->Rm75/SM, Rm80/SS*
*Min. 5 psg -->Rm68/SM, Rm73/SS spsg*
*BORONG* : πŸ”»πŸ”»πŸ”» *Min. 10 psg -->Rm58/SM, Rm63/SS spsg * *Semua harga termasuk pos :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Utk order, Sila klik πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ 

















Perangai buruk dan baik

Teks: dalila Yusof Bismillahirahmanirahim... Perangai buruk ibarat rumput dan lalang yang tak ditebas. Tumbuh subur tanpa baja dan penja...