Isnin, 23 Februari 2015

Spool knitting daripada daiso

Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim...


Assalamualaikum dan salam sejahtera, hampir seminggu tak jenguk blog, urusan keluarga. Memang jika kita bekerja dari rumah, waktu bekerja adalah fleksible, boleh diubahsuai mengikut keadaan. Namun, saya masih terkial-kial lagi, lepas ini perlu susun waktu dengan lebih hati-hati. Apatah lagi, jika urusan yang memerlukan fokus dan perhatian tak berbelah bahagi. Rasanya bulan hadapan bertambah sibuk, jadi perlu sentiasa gunakan waktu dengan lebih berhikmah.

Minggu lepas sempatlah pergi Ikea dan Daiso, beli satu 'spool loomiing' untuk mengait 'I-cord'. Memang dah lama sahaja perhati, dan saya memanglah hantu Daiso. Terliur melihat barangnya, walaupun namapak murah, tapi perlu bijak memilih, adakala tak berpatutan beli barang bersaiz kecil dengan harga 5 ringgit. Mr Diy pun banyak juga barang sebijik macam kat Daiso.

Spool looming jenis ini sesuai untuk kanak-kanak belajar kraf, seronok juga kalau anak-anak pandai berkraf. Tidaklah asyik bertengek depan tv. Tapi macam tak sesuai sahaja, sebab kecil sangat saiznya, takut budak cepat bosan. Jadi rasanya kena buat sendiri pakai batang aiskrim tu, sumber daripada mymateriallife.



Hasil mengait menggunakan spool knitting boleh dijadikan sebagai bunga, gelang tangan, tali kasut, sarung cekak malahan key chain bergantung kepada kreativiti anda.


  • Tutorial membuat bunga.

artmind-etcetera

  • Tutorial gelang tangan 
tinselandtrim

Walaupun nampak mudah membuat 'i-cord ' menggunakan spool knitting ini, tapi kesabaranlah yang paling diperlukan untuk menghasilkan kraft yang cantik. Saya selitkan di sini tutorial spool knitting untuk kita belajar bersama-sama ye.



RAKAN NIAGA AKADEMI BEKERJA DI RUMAH

1. Mahu mula bisnes tetapi tidak ada produk?
Tidak perlu risau lagi, kini kalian boleh mendaftar sebagai Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah (PENGURUS ONLINE AKADEMI)

2. Apakah itu "Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah"?
Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah membolehkan kalian mempromosikan "produk akademi " kepada orang ramai dan sekiranya mendapat jualan, kalian akan menerima komisyen, yang bermula dari RM10 – RM 100 (mengikut pakej ebook dan pakej yuran kelas blog)
3. Apa sebenarnya produk yang ditawarkan oleh Akademi Bekerja Di Rumah?
Produk umum dan permintaan sepanjang tahun. Produk informasi dalam bentuk ebook iaitu pakej mula bisnes mengikut bidang/bisnes. Kita ada pakej mula bisnes makanan, pakej mula bisnes butik online/offline, pakej mula bisnes di rumah,pakej bekerja di rumah,kelas online dan tapak pengiklanan. Salah satu ebook yang ada setiap pakej ialah ebook asas blog dan penulisan. Saya berkongsi cara paling asas puan-puan boleh mulakan, iaitu mula dengan apa yang ada, Yuran dikenakan untuk kalian belajar buat blog, asas penulisan dan mula bisnes online. Ia sangat asas untuk belajar buat borang tempahan. Kita juga belajar bina asas trafik, tanpa perlu mengeluarkan modal.
Produk hanya atas talian,tak perlu simpan stok,tak perlu urus stok dan hanya dari rumah atau dimana-mana sahaja mengikut keselesaan anda asalkan ada talian internet.
 
4. Berapa yuran yang dikenakan?
Yuran yang dikenakan akademi rakan niaga hanya sekali sahaja.Tiada modal berkali-kali.Ada 2 pakej yuran yang boleh dipilih iaitu RM200 atau RM300.
 
5. Apakah perbezaan yuran tersebut?
Yuran berbeza dari segi bonus ebook yang akan diterima.
* Yuran RM200 (Bonus 4 ebook – ebook belajar asas blog, ebook mula bisnes butik, ebook 101 idea home based bisnes, dan ebook super wahm super mom)
* Yuran RM300 (Bonus 5 ebook –ebook belajar asas blog, ebook mula bisnes butik, ebook 101 idea home based bisnes, ebook super wahm super mom dan ebook rahsia khidmat pelanggan, bonus beriklan di soho directory)
 
6. Apakah syaratnya untuk saya menyertai program Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah?
* Laptop/ smartphone dan talian internet
* hanya perlukan kesungguhan, fokus, konsisten.
 
7. Apa yang kalian dapat ialah belajar hasilkan sebuah blog yang lengkap dengan pautan :
1) Logo Akademi Bekerja Di Rumah
2) Logo rasmi SOHO Directory
3) Kelas-kelas Online
4) Pakej Ebook Mula Bisnes/Ebook
5) Ruang Periklanan
 
8. Apa lagi yang kami dapat?
Jaringan dan perhubungan sahabat-sahabat lain yang juga dari kalangan surirumah, suri bekerjaya. Boleh berkenalan dan bertukar pandangan. Inilah kumpulan sokongan yang perlu untuk wanita yang bekerja di rumah, untk mendapatkan semangat, pendapat, bina kenalan baru dan sebagainya.
Mahu sertai kami, mudah sahaja. Pilih pakej yang kalian mahukan dan buat pendaftaran. Mulakan perniagaan hanya dari rumah anda sekarang. Mulakan dengan apa yang ada.

Terbuka kepada sesiapa sahaja termasuk pelajar dan suri rumah.

Sudah sedia hubungi saya ya:

hubungi saya untuk mendaftar.
whatsapp: 019-3229480


















Tiada ulasan:

Catat Ulasan