Myfreecopyrightv

ds

iklan lazada

Lazada Malaysia

Rabu, 25 Februari 2015

Work In progress lagi

Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim...


Hari ini nak menyudahkan kait beanie, dah lama tak buat beanie jadi susah pula. Banyak kali buat, tak jadila, sudahnya banyak leraikan selepas itu kait semula.  Sambil-sambil tu buat 'I-cord' guna 'Spool Knitting' daripada Kedai Daiso. Sudah makin panjang, sambil tu cuba sarungkan pada cekak boleh masuk. Tak sabar nak tengok hasil dua projek ini.

Iklan:

Mari-mari ke kelas offline ABDR


Tarikh : 7hb Mac 2015
Masa : 0930 - 1330 (4 jam)
Lokasi : Shah Alam (sekiranya 10 peserta) / Kelana Jaya (jika 10 peserta ke 20 peserta)
Harga Yuran : RM250
Tenaga pengajar : Pn Aishah Hussein & Zaila Mohamad
Modul : kelas asas blog & fanpage (mula bisnes) & akan diajar menggunakan medium Instagram sebagai tempat mempromosikan produk & bagaimana membuat pautan antara facebook, fanpage, blog & instagram

hubungi saya untuk mendaftar.
whatsapp: 019-3229480

Isnin, 23 Februari 2015

Spool knitting daripada daiso

Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim...


Assalamualaikum dan salam sejahtera, hampir seminggu tak jenguk blog, urusan keluarga. Memang jika kita bekerja dari rumah, waktu bekerja adalah fleksible, boleh diubahsuai mengikut keadaan. Namun, saya masih terkial-kial lagi, lepas ini perlu susun waktu dengan lebih hati-hati. Apatah lagi, jika urusan yang memerlukan fokus dan perhatian tak berbelah bahagi. Rasanya bulan hadapan bertambah sibuk, jadi perlu sentiasa gunakan waktu dengan lebih berhikmah.

Minggu lepas sempatlah pergi Ikea dan Daiso, beli satu 'spool loomiing' untuk mengait 'I-cord'. Memang dah lama sahaja perhati, dan saya memanglah hantu Daiso. Terliur melihat barangnya, walaupun namapak murah, tapi perlu bijak memilih, adakala tak berpatutan beli barang bersaiz kecil dengan harga 5 ringgit. Mr Diy pun banyak juga barang sebijik macam kat Daiso.

Spool looming jenis ini sesuai untuk kanak-kanak belajar kraf, seronok juga kalau anak-anak pandai berkraf. Tidaklah asyik bertengek depan tv. Tapi macam tak sesuai sahaja, sebab kecil sangat saiznya, takut budak cepat bosan. Jadi rasanya kena buat sendiri pakai batang aiskrim tu, sumber daripada mymateriallife.



Hasil mengait menggunakan spool knitting boleh dijadikan sebagai bunga, gelang tangan, tali kasut, sarung cekak malahan key chain bergantung kepada kreativiti anda.


  • Tutorial membuat bunga.

artmind-etcetera

  • Tutorial gelang tangan 
tinselandtrim

Walaupun nampak mudah membuat 'i-cord ' menggunakan spool knitting ini, tapi kesabaranlah yang paling diperlukan untuk menghasilkan kraft yang cantik. Saya selitkan di sini tutorial spool knitting untuk kita belajar bersama-sama ye.



RAKAN NIAGA AKADEMI BEKERJA DI RUMAH

1. Mahu mula bisnes tetapi tidak ada produk?
Tidak perlu risau lagi, kini kalian boleh mendaftar sebagai Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah (PENGURUS ONLINE AKADEMI)

2. Apakah itu "Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah"?
Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah membolehkan kalian mempromosikan "produk akademi " kepada orang ramai dan sekiranya mendapat jualan, kalian akan menerima komisyen, yang bermula dari RM10 – RM 100 (mengikut pakej ebook dan pakej yuran kelas blog)
3. Apa sebenarnya produk yang ditawarkan oleh Akademi Bekerja Di Rumah?
Produk umum dan permintaan sepanjang tahun. Produk informasi dalam bentuk ebook iaitu pakej mula bisnes mengikut bidang/bisnes. Kita ada pakej mula bisnes makanan, pakej mula bisnes butik online/offline, pakej mula bisnes di rumah,pakej bekerja di rumah,kelas online dan tapak pengiklanan. Salah satu ebook yang ada setiap pakej ialah ebook asas blog dan penulisan. Saya berkongsi cara paling asas puan-puan boleh mulakan, iaitu mula dengan apa yang ada, Yuran dikenakan untuk kalian belajar buat blog, asas penulisan dan mula bisnes online. Ia sangat asas untuk belajar buat borang tempahan. Kita juga belajar bina asas trafik, tanpa perlu mengeluarkan modal.
Produk hanya atas talian,tak perlu simpan stok,tak perlu urus stok dan hanya dari rumah atau dimana-mana sahaja mengikut keselesaan anda asalkan ada talian internet.
 
4. Berapa yuran yang dikenakan?
Yuran yang dikenakan akademi rakan niaga hanya sekali sahaja.Tiada modal berkali-kali.Ada 2 pakej yuran yang boleh dipilih iaitu RM200 atau RM300.
 
5. Apakah perbezaan yuran tersebut?
Yuran berbeza dari segi bonus ebook yang akan diterima.
* Yuran RM200 (Bonus 4 ebook – ebook belajar asas blog, ebook mula bisnes butik, ebook 101 idea home based bisnes, dan ebook super wahm super mom)
* Yuran RM300 (Bonus 5 ebook –ebook belajar asas blog, ebook mula bisnes butik, ebook 101 idea home based bisnes, ebook super wahm super mom dan ebook rahsia khidmat pelanggan, bonus beriklan di soho directory)
 
6. Apakah syaratnya untuk saya menyertai program Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah?
* Laptop/ smartphone dan talian internet
* hanya perlukan kesungguhan, fokus, konsisten.
 
7. Apa yang kalian dapat ialah belajar hasilkan sebuah blog yang lengkap dengan pautan :
1) Logo Akademi Bekerja Di Rumah
2) Logo rasmi SOHO Directory
3) Kelas-kelas Online
4) Pakej Ebook Mula Bisnes/Ebook
5) Ruang Periklanan
 
8. Apa lagi yang kami dapat?
Jaringan dan perhubungan sahabat-sahabat lain yang juga dari kalangan surirumah, suri bekerjaya. Boleh berkenalan dan bertukar pandangan. Inilah kumpulan sokongan yang perlu untuk wanita yang bekerja di rumah, untk mendapatkan semangat, pendapat, bina kenalan baru dan sebagainya.
Mahu sertai kami, mudah sahaja. Pilih pakej yang kalian mahukan dan buat pendaftaran. Mulakan perniagaan hanya dari rumah anda sekarang. Mulakan dengan apa yang ada.

Terbuka kepada sesiapa sahaja termasuk pelajar dan suri rumah.

Sudah sedia hubungi saya ya:

hubungi saya untuk mendaftar.
whatsapp: 019-3229480


















Jumaat, 13 Februari 2015

Kumpulan paten percuma kait kasut dewasa.

Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


1. Paten daripada goodknits dikait daripada belakang tumit sehingga ke jari kaki.  Bagi mencantikkan lagi kasut ini diperkemaskan dengan  warna benang kontra, digunakan sepanjang bahagian atas kasut dan sepanjang jari kaki (sc).




2. Paten kasut yang paling mudah daripada zoomyummy, tambahkan aksesori seperti reben atau bunga untuk mencantikkan lagi.





3. Paten kasut ala-ala Mary Jane daripada thelittlehousebythesea, tak cuba lagi sebabnya agak rumit paten ini.
4. Paten bagi kasut, heldasland ini memang bagus dan mudah meregang jadi kalau nak kait, pastikan anda kait dalam saiz kecil sedikit berbanding saiz biasa.


\

5. Tidak seperti paten kasut lain, paten daripada mrsmicawber, diperbuat daripada segiempat dibentuk menjadi kasut.



IIklan:

kelas blog bisnes & penulisan

Pakej menarik 2015, khas untuk semua yang baru nak mula berbisnes dan belajar menulis di blog secara konsisten. Belajar bagaimana nak jadikan blog sebagai medium perkongsian untuk pembaca dan bakal pembeli.

Kelas blog mula bisnes + kelas asas blog penulisan (2 kelas serentak)

* yuran RM 300 (daftar kelas blog mula bisnes dan penulisan)

* Bonus 5 ebook (ebook belajar asas blog - ebook rujukan utama membina blog, ebook super wahm supermom perkongsian kisah sebenar wahm yang mula bekerja dari rumah, ebook panduan mula bisnes butik - panduan untuk membuka butik, ebook 101 idea home based bisnes cari idea untuk memulakan bisnes secara online dan panduan sebelum memulakan dan ebook rahsia khidmat pelanggan - bagaimana kita berurusan dengan pelanggan)

* Bonus beriklan di soho directory 2 tahun (http://sohodirectory.blogspot.com) - pautan tapak iklan usahawan online dan offline, yang dipromosikan oleh lebih 900 pautan blogger ABDR

* Lebih menarik, bagi yang tiada produk boleh terus daftar sebagai dropship ABDR (Boleh pilih produk makanan, atau makanan sunnah, atau produk islamik)

* Lebih menarik, boleh terus jadi Pengurus Online ABDR apabila telah selesai siapkan blog.

* Tiada yuran berkali-kali, hanya sekali yuran boleh terus mula belajar. Masa belajar sangat fleksibel ikut masa sendiri. Tiada limit masa. Belajar dan terus boleh mula menjana pendapatan melalui blog dan facebook.

Bagi yang sudah sedia untuk bermula, boleh mula daftar hari ini. Kita belajar hasilkan blog kedai online, dan belajar menulis dengan konsisten di blog.

Sudah sedia hubungi saya ya:

hubungi saya untuk mendaftar.
whatsapp: 019-3229480



Jumaat, 6 Februari 2015

Set kait untuk suami isteri.

Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim...

Sempena sambutan harijadi dan pengantin baru seorang kawan baik suami, saya kaitkan satu set untuk suami isteri, satu kopiah, satu headband dan sepasang kasut untuk mereka. Saya mengambil masa hampir seminggu untuk menyiapkan satu set hadiah tersebut, semoga berbahagia sehingga akhirat kelak.

Kopiah kait ini saya beli paten daripada Kak Lina Nuar Kait Mengait Cun. Manakala, kasut saya pula saya belajar daripada youtube dan headband paten main belasah sahaja, sebab nak siap cepat semalam.

Untuk bertahan dalam sebuah perkahwinan, kesabaran sangat penting, bukan duit atau kecantikkan. Tak sabar memang boleh bergoyang rumahtangga.

https://www.youtube.com/watch?v=SvAyy_FLVws, video youtube kasut kait.

kelas blog bisnes & penulisan

Pakej menarik 2015, khas untuk semua yang baru nak mula berbisnes dan belajar menulis di blog secara konsisten. Belajar bagaimana nak jadikan blog sebagai medium perkongsian untuk pembaca dan bakal pembeli.

Kelas blog mula bisnes + kelas asas blog penulisan (2 kelas serentak)

* yuran RM 300 (daftar kelas blog mula bisnes dan penulisan)

* Bonus 5 ebook (ebook belajar asas blog - ebook rujukan utama membina blog, ebook super wahm supermom perkongsian kisah sebenar wahm yang mula bekerja dari rumah, ebook panduan mula bisnes butik - panduan untuk membuka butik, ebook 101 idea home based bisnes cari idea untuk memulakan bisnes secara online dan panduan sebelum memulakan dan ebook rahsia khidmat pelanggan - bagaimana kita berurusan dengan pelanggan)

* Bonus beriklan di soho directory 2 tahun (http://sohodirectory.blogspot.com) - pautan tapak iklan usahawan online dan offline, yang dipromosikan oleh lebih 900 pautan blogger ABDR

* Lebih menarik, bagi yang tiada produk boleh terus daftar sebagai dropship ABDR (Boleh pilih produk makanan, atau makanan sunnah, atau produk islamik)

* Lebih menarik, boleh terus jadi Pengurus Online ABDR apabila telah selesai siapkan blog.

* Tiada yuran berkali-kali, hanya sekali yuran boleh terus mula belajar. Masa belajar sangat fleksibel ikut masa sendiri. Tiada limit masa. Belajar dan terus boleh mula menjana pendapatan melalui blog dan facebook.

Bagi yang sudah sedia untuk bermula, boleh mula daftar hari ini. Kita belajar hasilkan blog kedai online, dan belajar menulis dengan konsisten di blog.

Selasa, 3 Februari 2015

Work In pogress Kopiah

Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim...

Selamat pagi buat pembaca sekalian. Pagi ini dalam proses membuat kopiah lagi. Hati sudah gumbira, kopiah sudah menghampiri 50 % untuk disiapkan, sekali terpaksa buka kaitan. Ah..rupa-rupanya tersilap kait warna, terpaksalah ku buka kembali dengan linangan air mata. Mengait memang mencabar, satu kaitan tertinggal, habislah hasil kaitan itu. Kalau rajin buka lah, buat lah balik, kalau tak pandai-pandailah nak membeganya.

Bagi yang berminat nak bekerja dari rumah, bosan duk rumah. Tonton tv boleh bosan juga tau. Asyik-asyik cerita sedih, kena paksa kahwin. Jom sibukkan diri dengan membuat pendapatan sambilan di rumah dengan mengklik pautan Panduan surirumah jana wang dari rumah.

Saling sokong menyokong

Teks: dalila Yusof Bismillahirahmanirahim.. Saling sokong menyokong Kehidupan di dunia, sangat memerlukan kita bekerjasama untuk menda...