Isnin, 20 Oktober 2014

Kumpulan tutorial mata amigurumi..

Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim...

Sepanjang minggu ini, saya sibuk mengait patung teddy bear untuk rakan seblogger Akademi Bekerja Dari Rumah. Hari ini saya kumpulkan tutorial membuat mata amigurumi termasuk tutorial mengait dan menyulam matanya sekali. Tak yah penat-penat mencari lagi kalau sudah ditempek dalam blog. Biasanya apbila nak cari balik dah susah memakan masa. Saya senang, anda juga senang...

Rupanya ada pelbagai cara nak buat mata amigurumi ni, tak perlu pakai 'eye safety pin ' itu pun tidak apa.

1. buddyrumi, menyediakan tutorial membuat mata menggunakan 2, cara mengait dan menyulam.

2. cara ini pula daripada mazkwok, bagaimana membuat mata ami ini nampak seolah-olah hidup. 


3. Yang ini sesuai untuk amigurumi yang tenit-tenit tu.  Tutorial daripada amigurumibarmy.

4. Yang ni kalau berhajat nak kait muka sendiri yer, bolehla cuba paten daripada thesunandtheturtle

5. Kalau-kalau nak buat mata monster boleh cuba tutorial daripada ribbelmonster



6. Yang ni pun daripada buddyrumi, memang kreatif dan nampak mata seola-olah hidup. 





Ini sahaja yang saya kumpulkan, moga memberi manfaat kepada kita semua. Nanti saya kumpulkan cara membuat mulut pula ye. 


Iklan: 

Jika anda ingin belajar membuat blog, boleh hubungi saya ya: 

Kini kami sedang mempromosikan Pakej Mampu Milik, terutama surirumah yang ingin belajar menjana pendapatan daripada rumah. Apa itu Pakej Mampu Milik? 

  • RM 200 yuran tempahan blog bisnes + boleh menjadi Pengurus Online ABDR (mempromosi (kelas online dan ebook ) + dropship produk makanan) Kumpul komisen bagi setiap jualan.
  • Cara pembayaran , dibayar penuh atau ansuran selepas mendaftar: 
  1. RM200 (bayaran penuh) @
  2. RM100 x 2 @
  3. RM 50 x 4



Kelebihan menjadi ahli Akademi Bekerja Dari Rumah: 


  • Blog bisnes ini disertakan pertukaran pautan (bloglist)  830 blog WAHM  untuk meningkatkan aliran trafik ke blog anda. 
  • Boleh mula bisnes dengan modal rendah (perlu bayar yuran pakej sahaja) dengan menjadi ejen dropship, kutip komisen anda tanpa perlu keluar rumah. Urusan penghantaran dilakukan oleh pihak kami. 
  • Meluaskan pasaran bakal pelanggan dengan jaringan blog di Akademi Bekerja Di Rumah bagi yang mempunyai produk sendiri. 
  •   Perkara utama apabila berniaga online kita perluaskan perhubungan terutama antara peniaga online. Kami terdiri daripada kumpulan blogger yang kebanyakkannya surirumah dan ada juga berkerjaya, merupakan usahawan online yang berjaya. Boleh belajar dengan mereka yang berjaya bagaimana mengurus rumahtangga sambil menjana pendapatan dari rumah. Lebih luas jaringan, lebih luas perniagaan anda. 







Tiada ulasan:

Catat Ulasan